DREW HOLCOMB & THE NEIGHBORS – DRAGONS

In 2003 begon de in Memphis, Tennessee wonende Drew Holcomb aan zijn muzikale carrière als soloartiest met de release van een eerste ep-tje dat “Lost And Found” heette. 2005 was het jaar dat zijn eerste studioalbum “Washed In Blue” op de markt kwam en één jaar later werd hij de frontman van een groep die gedoopt werd met de naam ‘Drew Holcomb & The Neighbors’.

De vaste bandleden zijn gitarist-pianist Nathan Dugger, bassist Rich Brinsfield en drummer Jonathan Womble. Ook Ellie Bannister, Drew’s echtgenote sinds hun huwelijk in 2006, maakte van in het begin deel uit van ‘The Neighbors’ maar zij nam een stapje opzij om hun twee kinderen op te voeden. Momenteel participeert ze nog altijd bij nieuwe albums op enkele liedjes als harmony vocaliste.

Drew Holcomb is een supergetalenteerde songschrijver, getuige daarvan al de mooie liedjes die op zijn succesalbums “Chasing Someday” (2011), “Good Light” (2013), “Medicine” (2015) en “Souvenir” (2017) te horen zijn. Midden augustus verschijnt de nieuwe plaat van ‘Drew Holcomb & The Neighbors’ onder de titel “Dragons”.

Het is alweer een van begin tot einde prachtig album met tien nieuwe composities van de stevig bebaarde singer-songwriter. Als eerste single werd geopteerd voor de dynamisch swingende rocksong “Family” (zie video), de korte begintrack van het album en ook de tweede single “You Never Leave My Heart” staat natuurlijk op deze plaat.

Drew Holcomb zegt zelf dat hij nooit zo hard heeft gezwoegd op het schrijven van nieuwe nummers als voor dit album “Dragons”. Maar dat zwoegen gedurende meer dan twee jaar levert ongetwijfeld nog enkele nieuwe hitjes op want ook het popnummer “End Of The World” en de samen met singer-songwriter Lori McKenna geschreven en gezongen nummers “You Want What You Can’t Have” en “Make It Look So Easy” hebben bakken vol hitpotentieel. “But I’ll Never Forget The Way You Make Me Feel”, de heerlijke ballad “You Never Leave My Heart” en de betoverende slotsong “Bittersweet” zijn eveneens zo’n aanstekelijke liedjes die zich meteen in je muzikale geheugen zullen vastnestelen.

Meer hoeven we wellicht niet te vertellen over dit nieuwe album van ‘Drew Holcomb & The Neighbors’, behalve dan misschien dat u bij het aanschaffen van deze plaat maar best ook de andere albums uit zijn catalogus in uw winkelmandje laat belanden. Als u deze klasbak nog niet zou hebben ontdekt, dan heeft u daar nu alvast opnieuw de gelegenheid toe. Laat die kans a.u.b. niet aan uw neus voorbijgaan!

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Thirty Tigers

video